6 Tem 2021

Kendi Dünyamdan Günlükler 7

 Herkese merhabaa. Nasılsınız pek değerli okuyucularım? Nasıl geçiyor günleriniz? Umarım her biriniz çok iyisinizdir.

Ben çok iyiyim. Dinleniyorum, gayet sakinim hiçbir panikliğim vs. yok :) Oh çok iyi! Bu yaz tatilinin gelmesi gerekiyormuş gerçekten. 

Bu yaz tatilinde mutfak anlamında cidden kendimi aştım. Kekler, pudingler, içecekler... Hatta en son kek yapmıştım affınıza sığınarak o güzelim kekimi paylaşmak istiyorum. Size de görsel açıdan afiyet olsun. :)) Çok maharetli birisi değilim ilgim olduğu doğrudur ama ayrı bir çabam yok bu mutfak işleri için... Benim alanım, ilgim edebiyat tabii ki. Fakat çok yönlü olmayı hep sevmişimdir. :) 

Mis mis!

Bu yaz için tek planım, uğraşlarım bunlar değil elbette. Dil alanında kendimi geliştirmek istiyorum. İngilizcem B1 veya B2 seviyesinde Almancam A2, İspanyolcam ise A1 seviyesinde. İspanyolca mutlaka bilmem gereken bir dil bu dili öğrenmeyi, geliştirmeyi çok istiyorum. Bunu yapabilmem için İngilizcemi C1 veya C2 seviyesine getirmem gerekiyor. Çünkü İspanyolcayı Türkçeden değil İngilizceden öğrenmek istiyorum. Bunun nedeni ise Türkçenin İspanyolca ile aynı kökene sahip olmaması. İngilizceden İspanyolca öğrenirsem bunun daha kolay olacağı ile ilgili bir video izlemiştim oradan biliyorum. Tavsiyeniz olursa çok memnun olurum. Bunun yanı sıra okumak istediğim birçok kitap, izlemek istediğim bir sürü film ve Tedx konuşmaları, bu yılın tekrarını yapacağım test kitaplarını da bitirmek bu yaz hedeflerim arasında. 

Yaşadığım şehrin düzenlediği bir yarışma vardı biliyorsunuz ki. Bu yarışma edebiyat ile ilgi bir hikaye yarışmasıydı. Hikaye yarışmasını kazanamadığımı "eskisi kadar olmayan bir üzüntü" ile sizlerle paylaşmak istiyorum. Çok üzülmedim. Hikayemin değeri benim için hâlâ çok kıymetli. Canım sağ olsun. :)) (Kendime bulduğum en iyi teselli yalnız.)

Geçen gün yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum sizlere. Yaşadığım şehirde bulunan alışveriş merkezinin en alt katında sevdiğimiz bir market var oraya girelim dedik. Girdik. Ben tabii abur cubur reyonuna yöneldim. Abur cubur reyonunun tam çaprazında da içki reyonu vardı. İki kadın iki de çocuk orada duruyordu. Çocuklardan biri (5-6 yaşlarında) içki şişelerini göstererek "Anne bunlar ne?" dedi. Anne de biraz gülerek düşünsem aklıma gelemeyecek bir cevap verdi. "İksir onlar oğlum." dedi. Ben hem verdiği cevaba şaşırdım hem de gülmemek için kendimi zor tuttum. :) İksir... İyiymiş.

Yine aynı gün Nevşehir Avanos'a gitmiştim. Siz pek değerli okuyucularım için de birkaç gün batımı karesi yakaladım. 

Güneş'in selamı var :) 




Bu günlük bu kadar. Anlatacak çoğu şeyi sonraya saklıyorum. 
Umarım keyif almışsınızdır. 
Sağlıcakla kalın. 🌸
Şarkıyı son zamanlarda sıklıkla dinliyorum. Tavsiyemdir. 




28 yorum:

  1. Yine su gibi duru ve temiz yazı hemen okutuk bitti😘😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh canımsın. Çok teşekkür ederiim. 🌸😊😘

      Sil
  2. Bu arada kekler harika gözüküyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaparken verdiğim mücadele hakkını vermiş demek ki. 😁 Çok teşekkür ederim. 🙏🏻🤗

      Sil
  3. İyiyiz pek değerli yazarımız. Günlerimiz de iyi geçiyor.:) Kazanamamış olmayı bir genç olgunluğu ile -mutsuz da olsan- karşılama halin, bunu açık yüreklilikle ifade edişin pek sevimli, çok olumlu:) Eski bir şarkının bu yorumu da çok güzel; hakkını vermişler, iyi geldi... Ve kekler, kesinlikle görüntü muhteşem, olmuş yani:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi olmanıza çok sevindim sevgili Buraneros. :) Çok teşekkür ederim. Kendime karşı bu açık yürekliliğim içimdeki sesin en sonunda gerçeği yüzüme vurması ile oluyor aslında. :))
      Gerçekten hakkını vermişler. Bende öyle düşünüyorum. Son zamanlarda favorilerimden.
      İlk kekim olmasına rağmen görüntünün muhteşem gözüküyor olması beni mutlu etti. Tekrar teşekkür ederim. 🙏🏻😊

      Sil
  4. Çok güzel olmuş kekler. :)
    Yarışmayı ben de kazanamadım. Artık yarışmalara başvurmayı düşünmüyorum. Kafalarında bir kalıp var öyle yazmadıkça iyi yazsan bile umursamadıklarını düşünüyorum. Bir de ne hikmetse aynı isimler farklı yarışmalarda kazanıp duruyor binlerce isim arasında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Bunu duyduğuma bir kere daha sevindim. 🙏🏻😊
      Olsun canınız sağ olsun sizinde. :)
      Bence pes etmemelisiniz. Daha çok üstüne gitmelisiniz. Ben öyle yapıyorum. Şimdiye kadar 3 veya 4 yarışmaya katıldım yalnızca birini kazanabildim. Ama üzülmüyorum. Hemde hiç. Çünkü inanıyorum ki inanılmaz derecede yazarak gelişiyorum.
      Ben daha öncesinde böyle bir duruma hiç şahit olmamıştım. Umarım böyle bir şey yoktur olması hiç hoş olmaz.

      Sil
    2. Mesele yılma meselesi değil, ben kendime güveniyorum. Sadece benim için yarışmaların önemi kalmadı. :) Araştırınca denk geliyor bazen aynı isimler, sosyal medyada da tepki gösteren oluyor hatta.

      Sil
    3. Tabii sizin kararınız nasıl isterseniz. 😊
      Araştırsam iyi olacak sanırım. :)

      Sil
  5. Bu yarışmalar özellikle de edebiyat yarışmaları çoğu zaman nesnel bir biçimde karar verildiğini düşünmüyorum. Ama olsun önemli olan yazmak. Çünkü ben de öyle yapıyorum. Bu arada bu günlükleri okumayı çok seviyorum. Pazar günü gazeteye ekliyorum! ✨🎈🥰

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nesnel bir biçimde karar verildiğini bende düşünmüyorum açıkçası. Kesinlikle katılıyorum. Önemli olan yazmak, kendini geliştirmek. :)
      Ah canım İrem çok teşekkür ederim. 🌸🥰🤗
      Böyle düşünmene çok sevindim.
      Gazeteyi heyecanla bekliyor olacağım. :))

      Sil
  6. Nevsehir'i görmek bir nasip olmadı bana görmeyi istiyorum :( Kekler enfes görünüyor ben hic beceremem kek tatlı bu tarz emek isteyen isleri. Ama satırların kalemin öyle bir keyifli geldiki bana hic vazgecme sakın yazmaktan...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzeldir Nevşehir bir masalın içinde gibi hissedersiniz. Umarım en kısa zamanda görme şansınız olur. 🙏🏻
      Bu tarz emek isteyen işleri elbette yaparsınız siz. :)
      Çok teşekkür ederiim. Çok incesiniz.
      Yazmak benim kendimi bulmuşluğum şimdi kaybetmek ister miyim hiç? İnşallah. 🌸🥰

      Sil
  7. hava hafif hafif eserken bu müzik de ne iyi gitti:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eminim çok iyi gitmiştir. :)
      Hoş geldiniz. 🙏🏻

      Sil
  8. iksir iyimiş. bir kek sevdalısı olarak süper görünüyor seninkiler belli güzel :) ingilizce için reader at work 1 ve 2 yi öğütlerim, düzenli olarak okursan çok faydasını görürsün. ayrıca nette biliyorsun çok faydalı birçok site var.

    birkaç tanesi;
    quillbot.com
    grammarly.com
    virtualwritingtutor.com
    ludwig.guru

    bunlar, yazdığın yazıları düzeltiyor.

    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh deepsii çok teşekkür ederim. 😊 Birtanesin vallahi. :))
      Tavsiye ettiğin uygulamaları tek tek inceleyeceğim.
      Kekler için görsel olarak afiyet, bal olsun. :)
      Tekrar teşekkür ederiim deep. 🌸🙏🏻

      Sil
  9. The cakes look yummy! I enjoyed the video - nice music!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you so much dear Veronica. 🌸
      Yes,certainly so nice. :))

      Sil
  10. Ellerinize sağlık. Ben yaz sıcaklarında hamurişi yapmaya cesaret edemiyorum. Oysa çocuklar için yapmalı. Dil olayı çok iyi. En tembel olduğum konu sanırım. Yıllardır hiç geliştirmedim bu konuda kendimi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle çok teşekkür ederim. 😊
      Haklısınız zahmetli işler. Fakat emin olun çok iyi oluyor. Kek, mini poğaçalar vb. türler soğukluklar ile çok iyi de gidiyor yaz günleri. Tavsiyemdir.
      "Ha gayret!" deyip başlamak gerek. :))
      Dil öğrenmesi zordur tabii ki ama isteyince yapılmayacak iş yok bence. Hevesli bir şekilde başlayınca gerisi muhakkak geliyor. Emin olun. :) 🌸

      Sil
  11. Merhabalar.
    Günlüğünüzde iyi olduğunuzu, dinlendiğinizi ve sakin olduğunuzu paylaşmışsınız. Ben kendimi sizin gibi hissetmediğim için, sizin adınıza ne kadar sevindiğimi belirtmek isterim. Yabancı dil ile ilgili uğraşılarınız da takdire değer. Herhangi bir yabancı dili pratik konuşma seviyesinde okumanın, yazmanın ve bilmenin ne kadar iyi bir şey olduğunu, Almanya'da bizzat yaşayarak öğrendiğim Almanca dilinden biliyorum.

    Hikaye yarışmasında dereceye girememeniz karşısında fazla üzülmeyin. Önemli olan böyle bir hikayeyi yarışmaya hazırlamak ve katılmaktır. Hikayenizin sizin için çok değerli olduğuna inancım sonsuzdur. Ne şiir, ne hikaye, ne roman, ne müzik ve ne de filmler bir kere okunmayla, izlenmeyle anlaşılamazlar. Yarışmaya sunduğunuz hikayeniz jüri tarafından bir kere okunmuştur. Haber türü şeyler hariç, edebi eserler öyle bir kez okunmayla anlaşılamazlar. Şevkiniz kırılmasın, siz yine de yazmaya devam edin.

    Nevşehir Avanos, benim de bildiğim ve yakınımda olan gezmeye ve görmeye değer turistik bir yerleşim yeridir.

    Selam ve saygılarımla birlikte en Güzel'e emanet olun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Recep Bey.
      Öncelikle çok teşekkür ederim. Bende sizin iyi olmanızı temenni ediyorum.

      Fazla üzülmedim aslında. Sizin de belirttiğiniz gibi bu durumları da göze almak gerekiyor. Şevkim tabii ki biraz azalıyor ama yazma konusunda "Acaba?" hiç yaşamıyorum çok şükür. 🙏🏻
      Çok güzel,masalsı bu yerleşim yerlerinin yakınınızda olması gerçekten çok iyi.

      Tekrardan çok teşekkür ederim değerli yorumunuz için... Benden de çokça selamlar ve saygılar. Amin. Sizler de. 🙏🏻😊

      Sil
  12. Gerçekten canınız sağ olsun yarışma için üzülmemeniz iyi, dil öğrenmek muhteşem bir şey bence de umarım bütün hayalleriniz gerçek olsun, mutfak işi keyifli ve stres attırıcı bir uğraş kilo almıyorsanız tabii :D sevgiyle…

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonuca kendimi hazırladığım için fazla üzüldüğüm söylenemez doğrusu. :)
      Ah çok teşekkür ederim. Amin. Dilerim her gönlü güzel insanın hayalleri gerçek olur. 🙏🏻😊
      Kilo almamak mümkün değil maalesef. 😶😄
      Elimden geldiğince dikkat ediyorum. Görseldeki keklere dayanmak imkansız ama...
      Benden de çokça sevgiler, selamlar. Teşekkür ederim. <3

      Sil

Bir İç Dökme Seansı

Herkese selamlar, sevgiler!  Nasılsınız pek değerli okuyucularım?  Neşeniz bol olsun. Sizlerde çok iyi olun. :)  Bugün benim için çokta iyi ...