1 Eyl 2021

Bodrum Bodrum

 Herkese merhabalar. 

Güzel ve keyifli bir Bodrum yolculuğuna hazırsınızdır diye umuyor lafı, sözü fazla unutmadan gözümün nuru Bodrum'uma geçiyorum. 

Not: Bu yazıda paylaşılan tüm fotoğraflar,yazılar şahsıma aittir. Herhangi bir yerde paylaşılması yasaktır. Aksine hareket eden blog ve siteler hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

Ulaşım hakkında biraz bilgilendirme: Biz Bodrum seyahatimizi İç Anadolu'dan araba aracılığıyla gerçekleştirdik. Ve bu yolculuk tam 12 saat sürdü. Evet, ciddiyim. Uzun yolculukları her ne kadar seviyor olsam da biliyorsunuz ki 12 saat bir yolculuk için epey uzun bir süre. Bu yüzden eğer yaşadığınız yerden aracınız ile Bodrum'a yolunuz düşecek olursa 10 (ve daha fazlası) saatlik bir araba yolculuğunu tavsiye etmediğimi söylemek istiyorum.  Uçak sanırım bu tarz yolculuklar için en iyisi. Bu yüzden ben ulaşım aracı olarak uçak tavsiye ettiğimi söyleyebilirim. 

Dinleme tesislerinin daha fazla olacağını düşünüyordum fakat yanılıyormuşum. Maalesef öyle olmadı. Bu yüzden de dikkat etmeli mola, yemek vs. herhangi bir ihtiyacınızı önceden karşılamalısınız. 

(Tam şuan "Bodrum Bodrum" şarkısı çalıyor. :))

  Turgutreis'e 

Konaklama hakkında biraz bilgilendirme: Konaklama tercihimizin butik otelden yana olmasını çok istemiştim. Fakat 12 saatlik bir yolculuk sonrası dinlenmeyi gerçekten hakeden bir şoförümüz (Sevgili babam) vardı. Bu sebeple ultra her şey dahil bir otel tercih ettik. Biliyorsunuz Bodrum'un güzelliği konuşulduğu kadar fiyatlar da çok konuşulur. Otellerde yine burada devreye giriyor. Tabii tercihinize bağlı. Beş günlük bir tatil için altmış dört bin TL gibi bir rakamı gözden çıkarabilir veya on bin TL gibi bir fiyatı tercih edebilirsiniz. Karar sizin. :) Bizim kaldığımız otel Turgutreis'te bulunuyordu. Merkeze de yakındı. Özellikle de Gümüşlük'e yakındı. Arabayla yedi dakikalık bir mesafe vardı. Ve bu rakam harika! Konaklama için göz önünde bulundurulması gereken bir başka şey ise merkeze veya gitmek istediğiniz bir yere yakınlık. Bu oldukça önemli. 


Bodrum'a bu yıl ikinci gidişimiz olduğu için yalnızca Gümüşlük ve Yalıkavak'a gitmeyi tercih ettik. Gezmek, görmek ve keşfetmek elbette çok güzel fakat sıcak ve trafik unsuru çok büyük sorun haline gelebiliyor. Zaten daha öncesinde merkezi gezmiş, görmüştük. Bu sene gerek duymadık ve yalnızca iki yer gezmeyi tercih ettik. 



Yalıkavak Marina hakkında biraz bilgilendirme: Yalıkavak, Bodrum'un en güzel yerlerinden birisidir. Yalıkavak'a girdiğiniz andan itibaren masmavi bir deniz yolun bir tarafında lüks villaları süsleyen begonvillerin hoş görüntüsü bir tarafta bulunuyor. "Lüks" ifadesi tam olarak Yalıkavak'a yakışıyor. Hatta Yalıkavak için  "Bodrum'un Sosyetik Kasabası" diye bahsedilir. Bodrum Marina'ya girişten itibaren bahsettiğim bu durumu anlayabilirsiniz çünkü Marina yatların, ünlü markaların, meşhur kafe ve restoranların bulunduğu bir mekandır. Bakım konusunda inanılmaz iyi. Yerde bir izmarite bile rastlayamazsınız. Çok bakımlı, nezih, düzgün ve saygın bir yerdir. Gitmenizi kesinlikle tavsiye ederim. Marinaya giriş ücretsizdir. 

Yalıkavak Marina Giriş

Yalıkavak Marina Giriş 

Yalıkavak Marina Giriş 

Restoranlar ve kafeler

Buradaki yatlar, tekneler sahiplerine ait. Yani yat, tekne turu yapmak isterseniz bildiğim kadarıyla böyle bir şansınız maalesef yok. Fakat ortamın tadını çıkarabileceğiniz kafe ve restoranları tavsiye ederim.

Güzel bir restoran

Yalıkavak Marina

Bizim orada bulunduğumuz saatler öğlen bir veya iki gibiydi bu sebeple bir restoranda yemek yemedik yani fiyatlar hakkında tecrübem olmadı. Fakat fiyatlar hakkında bir şey söylemem gerekirse buraya gelmek ve günün tadını alışveriş yaparak, akşam yemeği yiyerek ve ardından bir club da eğlenerek geçirmek isterseniz iyi bir bütçe ayırmanızı şahsen tavsiye ederim. :) 
Starbucks 

Starbucks 

Bu gezi spontane gelişti açıkçası çünkü öğle yemeğini otelde yemiştik fakat yine de bir şeyler atıştırma ihtiyacı duyduk bu yüzden Starbucks'a girdik. İki tane şuan ismini hatırlamadığım ama görselde bulunan içecekten, bir tane kutuda bulunan bir sürü mini kurabiyelerden, bir mangolu profiterol pastadan ve bir tane de Belçika usulü çikolatalı muffin sipariş ettik. Fiyatlar yaşadığım yerdeki Starbucks şubesi ile aşağı yukarı aynıydı. Hepsi aşırı güzeldi. (İçecek hariç.) Tavsiye ederim. 

Yalıkavak'a dair son fotoğrafları paylaşıp enn sevdiğime yani Gümüşlük'e geçmek istiyorum. :)
 

Yalıkavak Marina

Yalıkavak Marina 

Yalıkavak Marina 

Gümüşlük hakkında biraz bilgilendirme: Gümüşlük inanılmaz güzelliğe sahip bir yer. Bir kere gidince bir dahaki gelişinizi daha oradayken dile getiriyorsunuz. Kesinlikle gitmeniz gereken bir yer olduğu kanaatindeyim. Eminim sizde en az benim kadar çok seveceksiniz. 
Atmosferi bir harika. Orada bulunan Gümüşlük El Sanatları çarşısında vakit geçirebilir, mini dükkanlardan alışveriş yapabilirsiniz. Alacağınız ürünlerin fiyatı size biraz pahalı gelebilir ama bence buna değer çünkü el emeği göz nuru çok hoş ürünler satılıyor. Tavsiye ederim. 

Gümüşlük 

Gümüşlük 

Gümüşlük 

Gümüşlük'ün hemen girişinde yani Gümüşlük El Sanatları çarşısına gelmeden hemen önce bir Lokmacı Ana var. Bilirsiniz ki lokma oralarda meşhur olan bir tatlıdır. Birinin cenazesinde orada helva değil genellikle sokaklarda lokma dağıtılır. Burası da öyle bir mekan ve ayrıca orada yalnızca şerbetli tatlı olarak lokma değil başka şerbetli tatlılar da satılıyor ve Bodrum'a gelmişseniz orada durup bisküvi arası mandalina lokumunu yemenizi tavsiye ederim. Güzel ve özenle yapılmış el yapımı reçelleri de bulunuyor mekanın.  

Lokmacı Ana, Gümüşlük 

Gümüşlük 

Dürüst olmak gerekirse Gümüşlük'te bir sürü işi ticarete dökmüş restoranlar var. Bu benim hoşuma giden bir durum değil açıkçası. Masmavi güzelim denizin yanında bir sürü restoran vardı. Denize oradan bakmak için bir sandalyeye oturursanız anında bir menü geliyor. Ve itiraf etmek gerekirse menü önünüzdeyken bir çay içip kalkabileceğinizi sanmıyorum çünkü emin olabilirsiniz ki içinizdeki ses atmosfere uyum sağlamanızı söyleyecektir. Gelsin deniz mahsulleri ve Ege yemekleri! 

Deniz börülcesi, ot kavurması, midye, salatalık turşusu (Turşu hariç diğerleri inanılmaz lezzetliydi.) 

Kalamar 😋

Bu küçük jestler orada çok yaygın. Ne yalan söyleyeyim çok hoşuma gitti. :) 

Bir de kocaman bir balık vardı fakat görselini bulamadım. O da çok lezzetli, doyurucu bir balıktı. Yani beklenmedik bir şekilde akşam yemeğini deniz kenarında bir balık restoranında yedik. Harikulade bir akşam geçirdik. 

Gümüşlük 

Mimoza Restoran, Gümüşlük 

Mimoza Restoran, Gümüşlük 

Mimoza Restoran, Gümüşlük 

Mimoza Restoran, Gümüşlük 

Son fotoğraflardan da görüyorsunuz ki çok güzel bir ortam var. Gitmenizi tavsiye ederim. Fiyatlar konusuna gelirsek eğer fiyatlar evet pahalı fakat bir akşam sevdikleriniz ile birlikte bu masalarda keyifli bir an çıkarmanızı tavsiye ediyorum. Çünkü sizde biliyorsunuzdur ki
Bodrum bambaşka ve yaşanmayı hak ediyor.

Yazım uzun bir yazı oldu. Elbette farkındayım. Bölmeyi çok düşündüm ama bütünlüğü korumak istedim. Umarım yazımı, görselleri beğenmişsinizdir. :)
Sağlıcakla kalın. 🌸

Bodrum tatili boyunca dilimden hiç düşmeyen o parça sizlerle... 
Sevgiler. 




25 yorum:

  1. Kısmet olmadı bize hiç. Sayenizde gezmiş kadar olduk.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilerim bir an önce gezip görme fırsatı bulursunuz. 🙏🏻😊
      Bunu duyduğuma sevindim. Ne mutlu bana!
      Çok teşekkür ederim. 🌸

      Sil
  2. Güzel bir tatil olmuş anlaşılan. :) Fotoğraflar da güzel görünüyor. Benim tatil anlayışıma bu tarz yerler uymuyor, zaten çok da pahalıymış. Ben daha sakin, doğayla iç içe yerleri severim. Denize girmem zaten. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, çok keyifliydi. :)
      Maalesef bu gibi yerler pahalı oluyor fakat görülmesi için değer diye düşünüyorum.
      Doğayla iç içe yerleri de çok severim.
      Şehirden, kalabalıktan uzak hem gerçek hem mecazi anlamıyla nefes almak için birebir bir tatil olurdu.
      Deniz güzeldir aslında. Ben severim fakat yorucu. Hemde çok.
      Çok teşekkür ederim. 😊

      Sil
  3. Bodrum'a aralıklarla dört beş kere gitmişliğim vardır. Kısmetse bu Eylül'de niyetliyiz. Gümüşlük ve meşhur marinayı C.Özdemir videoalrında izledim iki yerde para para para diyor sanki:)
    Güzel paylaşım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oh ne güzel! 😊
      Hayırlı yolculuklar dilerim şimdiden. Umarım keyifli bir tatil olur sizler için.
      Evet, maalesef hemde üstüne basa basa "Para para para!" diyor. :))
      Çok teşekkür ederim. Sevindim. 🌸🙏🏻

      Sil
  4. Çok iyi bildiğim ve tadına vardığım bir bölge orası. Turgutreis, Yalıkavak, Gümüşlük, Göltürkbükü (eski adlarıyla Gölköy ve Türkbükü) Gündoğan hepsi ayrı güzellikte. Turgutreisteki marinaya uzaktı sanırım kaldığınız yer, ordan da fotolar görmeyi bekledim Turgutreise gittiğinizi okuyunca. Bir dahaki sefere :) Eline sağlık çok keyifli bir yayındı. <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben doyamadan geri dönüyorum. :)
      Turgutreis'e gitmiştik fakat yazıda da bahsettiğim gibi Gümüşlük ve Yalıkavak hariç başka bir yeri gezip görmeyi pek istemedik. Bol bol dinlenmek istediğimiz bir tatil oldu bu tatil. :)
      Bir daha ki sefere. İnşallah. :)
      Çok teşekkür ederim kıymetli yorumun için Sevgili Momentos. <3
      Sevgiler çokça. 🌸

      Sil
  5. Harika bir bilgilendirme ve çok güzel görseller:) Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu sizden duymak onur verici doğrusu. :)
      Çok teşekkür ederim. 🙏🏻😊

      Sil
  6. nasıl anlatsam nerden başlasam amaaa ne güzel anlatım da fotiler de oh içim açıldı yaaa, huqqaaaa :) yalıkavak gümüşlük turgutreis oh valla en güzel yerler :) şöförünüz de sağlammış :) en çok kalamar takıldı gözüme :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh deepsii... 😊
      Teşekkür ederim. 🌸
      En güzel yerler tabii. :)
      Kalamar mııı? 😶
      Olsada yesek... 😋

      Sil
  7. Ah bu sene pandemiden dolayı gidemedim aşırı keyifli bir yazı olmuş bende özlemişimm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım en kısa zamanda sizde gitme fırsatı bulursunuz. İnsan oradan ayrılırken özlemeye başlıyor. Çok teşekkür ediyorum. :)
      Keyif verebildiyse yazım ne mutlu bana. :))

      Sil
  8. Looks like a wonderful vacation, Kendi.

    I enjoyed the lovely photos.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yes, it is. 😊🙏🏻
      Thank you so much dear Veronica. 🌸

      Sil
  9. Thank you so much for your comment.

    YanıtlaSil
  10. Bodrum'a iki sene önce gittim en son. Ne güzel yerler değil mi? Bu arada resimler harika ve hepsinden canım çok çekti :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh hepsi hem de ne güzel yerler...
      Çok teşekkür ederim canım Dada. 😊🌸🙏🏻

      Sil
  11. Merhaba... Harika bir tatil olmuş. Maalesef bu sene denize gidemedim. Kısmet artık seneye inşallah:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar. :)
      Evet, harika bir tatildi.
      İnşallah. 🙏🏻
      Bir an önce mavi sulara kavuşmanız dileğimle... 😊

      Sil
  12. ne güzel bir tatil yazısı olmuş özlemişim Bodrum u sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar. 🌸
      Çok teşekkür ederim. :)
      Beğenmenize gerçekten çok sevindim.
      Bodrum hep özleniyor ki... :))
      Benden de çokça sevgiler. 😊

      Sil
  13. Ne güzel bir gezi olmuş. Bodrum a hic gitmedim inşallah bir gün kısmet olur ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. 🙏🏻😊 Kesinlikle öyle oldu. Bende bu geziyi sizlerle paylaşmak adına bir gezi yazısı yazmak istedim.
      İnşallah en yakın zamanda size de kısmet olur.
      Gitmeli ve görmelisiniz. :)

      Sil

Sezen'li Bir Yazı

Bunca zaman kendimi öyle bir fanusa yerleştirmişim ki; o kadar ince o kadar kırılgan bir camda büyütmüşüm ki o cam en ufak bir darbede çatla...